Om tjenesten

Når du bestemmer deg for å avslutte bedriften du driver enten alene eller sammen med andre er det en del formaliteter du må følge opp for at selskapet til slutt skal bli slettet i Brønnøysundregistrene og selskapets forpliktelser skal opphøre. Som dere kanskje har hørt er det litt mindre formaliteter for enkeltpersonforetak i forhold til aksjeselskap. 

For enkeltpseronsforetak kreves det at selskapet slutter med det de driver med og selger ut alle varer og evt får gjort opp all gjeld, fordringer og forpliktelser, deretter kan samordnet registermelding sendes inn om at selskapet skal slettes med svar på en del spørsmål og til slutt sendes næringsoppgave med “avsluttet næringsoppgave” inn sammen med den personlige skattemeldingen. Om du har enkeltpersonsforetak og ønsker hjelp med å legge ned så ta kontakt. 

For aksjeselskap er prosessen litt lenger og krever flere protokoller og innsending av flere samordnede registermeldinger ved de ulike stegene i prosessen.

Konsekvenser av at kravene til avvikling ikke følges, oppgaver leveres for sent, eller blir avvist pga. feil:

  • Mulig straffegebyr for selskapet og i ytterste konsekvens til styremedlemmer.
  • Utgifter til bankgebyrer, regnskapsfører og evt andre løpende kostnader som ikke blir avsluttet.
  • Plikt til å levere årsregnskap og ligningspapirer fram til alt er ordnet
  • Rekker en ikke å sende de riktige oppgaver tidsnok,kan konsekvenser være at selskapet ikke blir avviklet og må fortsette inn i et nytt år med flere plikter
Bestill avvikling her
about

Hjelp med å avvikle? ferdig på 2 minutter

1

BESTILL

Fyll ut skjemaet

2

MOTTA FAKTURA

Du får tilsendt faktura

3

SLAPP HELT AV

Vi ordner resten